vrijdag 23 augustus 2013

Feestje Amber

Op 22 augustus 2013 vierde ik mijn feestje. We gingen bowlen en hadden het heel gezellig. (we aten al je smintjes op :D). Helaas had jij alledrie de rondes verloren..... :P Toen we om 21:15 bij mij thuis waren, gingen we allemaal spelletjes doen. Bij petje op, petje af had jij bijna alle vragen goed.

maandag 19 augustus 2013

Samen naar de Primark

We hadden weer eens een plan: we zouden spullen gaan verkopen via marktplaats, tot we 20 euro hadden voor een retourtje voor ons allebei naar Almere met de bus en de trein. Daar zouden we lekker gaan shoppen bij de Primark. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, dus bracht mijn moeder ons. We keken heel lang rond, tot we wat leuke dingen hadden gevonden. We liepen naar de rij voor de paskamers en sloten achteraan aan. Na het passen gingen we betalen. Onze aanwinsten waren:

Eliza: een konijnenpak, broek, hemdje en joggingbroek (je had ook nog een houthakkersblouse gepast, maar die vond je te duur (8.-))
Amber: een hemdje, en een groene broek (uiteindelijk ook nog een vest en haarelastiekjes, maar dat was ronde 2).

Ook dronken we ice-coffee en keken we wat rond.

Logeren zomervakantie 2013

In de zomervakantie van 2013 gingen wij logeren. We hadden al een keer bij mij gelogeerd met Jet, maar nu gingen we met z'n tweetjes bij jou. We hadden eerst geprobeerd om shower-jelly's te maken (zwaar mislukt). We gingen eten bij jouw opa en oma. Het was heel gezellig. Toen we net aankwamen, gingen we op de schommelstoel achterin de tuin zitten met Roos. We deden een spel waarbij we Roos rare woorden moesten laten zeggen. We kregen het een beetje koud en het begon te regenen dus gingen we naar binnen. Van je oma kregen we alledrie een vestje. Toen gingen we dansen. 123,123. 123,123. Zo zijn we 15 minuten bezig geweest en toen gingen we eten. We aten een wrap met rijst, kaas, sperziebonen, ketchup en krokante kip. "Half om half, de olie en de boter in de pan", vertelde je oma. Het was best wel lekker. Na het eten keken we de slimste mens van nederland of iets wat daar op leek. Daarna hielpen we je oma met haar facebookaccount, ze was haar wachtwoord kwijt. Jij liet me haar schilderijen zien. Rond 9 uur gingen we naar huis. In de auto bedachten we een spel: "Lightgamen". Lasergamen maar dan met licht in plaats van lasers. Dus trokken we bij jou thuis snel zwarte kleren aan om minder op te vallen en pakten we allemaal een telefoon of zaklamp. We maakten het huis helemaal donker en verstopten ons. Na 10 minuten bleek dat het niet zo goed werkte, dus gingen we theedrinken en naar boven. Rond 12 uur gingen we slapen.

zaterdag 17 augustus 2013

Lieve Eliza,

Misschien komt dit als een enorme verrassing, misschien heb ik je al wat verklapt.. (ik kan m'n mond echt niet houden)

Ik heb voor ons een blog aangemaakt op 4 Augustus 2013, om 13:10 uur.

Dit heb ik gedaan om AL onze herinneringen in op te schrijven. Natuurlijk hadden we hiervoor ook al heel veel herinneringen en daarom zal ik eerst ook teruggaan in de tijd, vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten.

Veel leesplezier!!

Hou van jou
xx

Amber

Het Ruilspel

 Op een dag in de zomervakantie van 2012, bedachten Eliza en ik dat het leuk was om het ruilspel te spelen. We begonnen met een theezakje en zouden proberen om dat steeds voor iets groters te ruilen. We kregen een zeepje, een slangenbeeld, een boek, en uiteindelijk een hele grote spiegel!! Toen we die eenmaal hadden, stopten we met het spel en gingen naar huis. We lieten de spiegel aan Gaby zien en ze lag helemaal in een deuk! Ze bedacht ineens dat ze nog een pot roze schoolbordverf had staan. Daar mochten we de spiegel wel mee schilderen. Na een half uurtje hadden we een mooie, roze spiegel! Deze hingen we meteen op de veranda bij Eliza's huis.

Lalalala

Nadat we best vaak hadden afgesproken, en hele goede vriendinnen waren geworden, besloten we om een geheime snoepvoorraad aan te leggen. Dat deden we in de la onderin jouw kast. Daar lagen een heleboel leuke tijdschriften en daaronder verstopten we van alles en nog wat. We begonnen met een pakje chocolaatjes, "katzenzungen". Al snel kwam er meer en meer bij. Zakjes met snoepjes, M&M's uit het pokerspel, Toblerone van het klassenfeest, paaseitjes, chips (THT 2009.....!), Engelse drop en nog veel meer!!!!

Onze katzenzungen!!

zondag 4 augustus 2013

Eliza's 12e verjaardagsfeestje


Op jouw 12e verjaardagsfeest, hadden we heeel veeel lol. Je moeder had een mini-pizza oven gekocht en we gingen zelf pizzaatjes bakken. Je had marshmallows en we deden Chummy Bunny. Ook keken we Twilight (je lievelingsfilm :D). Jet, Magnus, Mariska, Vera en ik waren er. Jij vond Magnus leuk, maar durfde het niet te zeggen!! "Ongemakkelijk". Ook hadden jullie een M&M pokerspel gekocht. We speelden het, en Roos won elke keer! We gingen naar boven en kletsten nog best wel lang. Uiteindelijk wilden we allemaal slapen, behalve jij en Mariska. Jet, Magnus en ik gingen op de overloop liggen, zodat jullie konden blijven spelen met de minimagneetjes. Vera sliep al lang!!

Voor jouw echte verjaardag had ik een kaart voor je gemaakt, met allemaal fotootjes. Dankzij je moeder (Gaby, nogmaals bedankt!) kwam ik aan de leukste foto's die op jouw laptop stonden!






De Ontmoeting

-De Ontmoeting-


Ik zat nu voor het 2e jaar op de Leonardoschool, en juf Mieke zei dat er een nieuw meisje in de klas zou komen. Ik vind het altijd leuk als ik nieuwe vrienden kan maken, dus was meteen enthousiast.
Toen jij binnenkwam, zag ik een aardig, verlegen meisje.

De eerste dagen bleef ik nog wat meer bij Mirte en Max, maar daarna wilde ik je toch wel echt ontmoeten. Al snel kwam ik erachter dat je inderdaad heel aardig was! Ik sprak een keer met je af, we wisten niet zo goed wat we moesten doen. Uiteindelijk hadden we toch een best gezellige dag! We werden heel melig en gingen winkeltje spelen. Ik was kassamevrouw en jij was de hele tijd dingen aan het stelen. Al snel volgde er nog een keer afspreken, en nog een, en nog een, en nog een!